header gratistheorie.nl

C19. Gesloten voor voertuigen die, met inbegrip van de lading, hoger zijn dan op dit bord is aangegeven.

C19Dit bord geeft aan dat de weg gesloten is voor voertuigen die, met inbegrip van de lading, hoger zijn dan op het bord is aangegeven. In dit geval mag het voertuig dus niet hoger zijn als 3,1 meter. Dit omdat de brug, het viaduct, het aquaduct of de tunnel geen mogelijkheid tot doorgang biedt aan voertuigen met een grotere hoogte dan op het bord aangegeven.
Ook is dit bord geplaatst bij tijdelijke hoogtebeperkingen, bijvoorbeeld werkzaamheden of pijpleidingen boven de weg.

Het getal op het bord heeft één decimaal en is altijd 10 tot 20 centimeter lager dan de gemeten doorrijhoogte. Daarnaast mag het getal op het bord niet groter zijn dan 3,9 m. Is de doorrijhoogte hoger, kan het informatiebord L1 worden toegepast tot een maximum hoogte op het bord van 4,40 meter. De gemeten hoogte is dan 4,50 tot 4,60 meter.

Soms wordt door middel van een onderbord aangegeven na hoeveel meter dit verbod geldt. Een ander manier is het voorwaarschuwen voor het object met de beperkte doorrijhoogte door een portaal met een hangende lat te plaatsen, waardoor te hoge voertuigen duidelijk gewaarschuwd worden voor de beperkte doorgang.

Gesl.verklaring C20
Gesl.verklaring C20